In de spotlights

Waar word jij blij van Alex?

De lijst van dingen die mij blij maken is lang, maar wat daar een grote rol in speelt is dat ik eigenlijk alleen maar leuke dingen & projecten doe en dus nooit aan het ‘werk’ ben. Daarnaast krijg ik een hele grote glimlach op mijn gezicht als ik een reiger spot.

Wat is jouw drijfveer?

In deze tijd krijg je op één dag meer informatie/beelden/tekst binnen dan iemand 200 jaar geleden in zijn hele leven. De wereld wordt steeds complexer en ik help graag mee om deze begrijpelijker te maken.

Waar en wanneer begon jouw passie?

Achteraf bekeken ben ik het grootste deel van mijn leven al bezig met lastige of veel informatie te verduidelijken voor mijn omgeving, zowel privé als in werk. Het is wat lastig de oorsprong aan te wijzen, maar tijdens mijn werk als trainer in online hulpverlening heb ik nog meer de waarde van woorden geleerd. Daar is, denk ik, wel spreekwoordelijk benzine over de vurige passie gegoten.

Wat breng jij anderen?

Meestal iets anders dan dat ze vooraf bedacht hadden, maar wel ten goede. Ik help organisaties, mensen, vooral met kernachtig communiceren, zowel naar buiten als naar binnen.

Het verschil, waarmee maak jij dat?

Waarschijnlijk een combinatie van drie dingen; Ik heb een groot inlevingsvermogen, dus heb vaak aan een half woord genoeg en bied vaak andere invalshoeken. Daarnaast ben ik goed in het leggen van verbanden (helicopter view). Ik krijg vooral vaak te horen dat ik zo lekker mezelf ben 😉

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Als ondernemer kun je soms heel veel, maar als je de hele tijd aan iedereen alles moet vertellen wat je allemaal kan en aanbiedt overlaad je ze. Kies voor een duidelijke ‘etalage’ en dan is het voor iedereen duidelijk dat je ook nog andere dingen in de ‘winkel’ hebt.

Waarin zoek jij de verbinding?

Ik ben alweer een paar jaar mede organisator van Open Coffee Arnhem en vind netwerken heel leuk, maar het is ook vaak heel vluchtig. Daarom wandel ik graag met ondernemers door bv. Sonsbeek. 1-op-1 heb je andere gesprekken en kun je ook beter inschatten wat iemand voor jou of je netwerk, nu of in de toekomst, zou kunnen betekenen.

Jouw gouden tip voor ondernemers van Open Coffee Arnhem?

Focus je op wat je goed kunt/leuk vindt en laat de rest aan anderen over.

Meer weten over Alex?

Ontmoet hem bij Open Coffee Arnhem of bezoek zijn website.

Drie redenen om naar Open Coffee Arnhem te komen

Plus een aantal voorbeelden van activiteiten die het nóg leuker te maken.

R

Gezellig

En je mag het nog werken noemen óók.

R

Gratis

Je betaalt alleen je eigen drankje(s).

R

Laagdrempelig

Geen inschrijving of lidmaatschap.

Zakelijke Speeddate

Vraag en Aanbod Corner