In de spotlights

Voor Stanley Neyndorff van adviespraktijk GIC Consultancy is groeien iets dat boeit. ‘Groei in bedrijven geeft verandering. En dan niet alleen in omzet, maar juist in bedrijfsprocessen en in de persoonlijke doelen van medewerkers. Dat vergeten bedrijven regelmatig.’ Stanley Neyndorff heeft er maar al te vaak mee te maken als organisatieadviseur. Met zijn expertise en deskundigheid in ondernemen ontwikkelde Stanley een BusinessScoreCard. Met dit model is het eenvoudig een visie te ontwikkelen en dit te vertalen naar meetbare doelen voor alle aandachtsgebieden in een bedrijf. ‘En dat is hard nodig om verantwoord te groeien zodat de groei niet ten koste gaat van klanten of medewerkers.’

Als ondernemer ziet hij heel duidelijk dat de wereld om ons heen verandert en vraagt hij zich regelmatig af wat mensen kunnen doen om een bijdrage te leveren in de maatschappij. Naast zijn werk begeleidt hij zelf al jaren een collega ondernemer. ‘We sparren en ik geef feedback op dat wat die ander onderneemt. Plus we stellen doelen en bespreken een Plan van Aanpak. Als maatje zit ik naast hem, niet tegenover hem. Eén keer per maand maak ik tijd voor hem vrij.’ Stanley ziet dat het de ander goed doet, hem richting geeft. Bovendien krijgt hij er zelf ook energie van.

Als hij in 2015 benaderd wordt om de haalbaarheid te onderzoeken van een maatjesproject in Arnhem – voor kansarme zzp-ers en werkzoekenden in de samenleving – ziet Stanley parallellen met zijn eigen ervaring en zijn behoefte een bijdrage te leveren in de maatschappij. Eind 2015 initieert hij dan ook met veel enthousiasme – in samenwerking met de gemeente Arnhem – Stichting jozzpmaatje. Zijn interesse in groeien naar beter is ook hier weer duidelijk merkbaar net als maatschappelijke betrokkenheid, een belangrijke drijfveer voor dit project.

Stichting jobzzpmaatje is een opstap voor de kwetsbare mensen in de samenleving en zoekt maatjes. ‘Als maatje begeleid je een zzp-er die wel wat hulp kan gebruiken. De Stichting verzorgt een training waarna het begeleiden kan beginnen.’ Het begeleiden gebeurt door vrijwilligers. Er is nog veel te winnen denkt Stanley. ‘Met een beetje steun kunnen maatjes de zaken in een goede richting duwen. Ze kunnen kansarme mensen vooruit helpen door te sparren en hun netwerk in te zetten. Met een maatje is het makkelijker om kansen te vinden en deze op te pakken. ’ Niet alleen de kwetsbare zzp-er is er bij gebaat; de maatjes zelf steken er ook veel van op.

Mijn wens voor 2016 is dat het pilotjaar van het maatjesproject een succes mag zijn. Dat we zoveel mogelijk mensen kunnen helpen met de groei naar beter, het vinden van werk of opdrachten. Dat kwetsbare zzp-ers op tijd aan de bel trekken en hulp aanvaarden om het ‘ondernemen in armoede’ achter zich te laten. Mijn wens is ook dat we kunnen beschikken over voldoende maatjes.

Wat betekent Open Coffee Arnhem voor jou?
Een prachtige ontmoetingsplek waar verbindingen plaatsvinden en relaties ontstaan. Voor mij persoonlijk is het ook een vijver waar ik zowel potentiële maatjes als kwetsbare zzp-ers ontmoet.

Wil jij meer weten van Stanley? Spreek hem aan op de Open Coffee of kijk op www.jobzzpmaatje.nl

© Petra Steffens

Drie redenen om naar Open Coffee Arnhem te komen

Plus een aantal voorbeelden van activiteiten die het nóg leuker te maken.

R

Gezellig

En je mag het nog werken noemen óók.

R

Gratis

Je betaalt alleen je eigen drankje(s).

R

Laagdrempelig

Geen inschrijving of lidmaatschap.

Zakelijke Speeddate

Vraag en Aanbod Corner