In de spotlights

‘In mijn rol als commercieel regisseur leer ik anderen meer plezier te beleven in én aan het fantastische en boeiende vak ´verkopen.´ Ik raakte mijn baan kwijt en zocht toen iets anders.’ Vooral mensen plezier laten ervaren blijft voor Ruurd belangrijk en neemt hij mee in wat hij doet. In zijn werk als fotograaf komt hem dat bijzonder goed van pas. ‘Als mensen plezier hebben voelen ze zich op hun gemak. Het lukt mij nagenoeg altijd mensen goed op de foto te krijgen.’ 

Fotografie interesseert Ruurd al zijn hele leven. ‘Als kind keek ik met plezier naar de stereocamera van mijn vader. Dat maakte op mij, als klein jochie, veel indruk.’ Op zijn zestiende krijgt Ruurd zijn eerste camera. Professioneel fotograaf is hij dan nog lang niet. Wel begint hij met experimenteren en fotografeert hij tijdens feesten en familiebijeenkomsten. Dat blijft hij jarenlang naast zijn werk doen. ‘Het fotograferen leerde ik door veel doen. Ik ben autodidact en leer plus experimenteer nog steeds!’

Terwijl hij zich oriënteert op ander werk krijgt hij op een dag goed advies van een kameraad. ‘Hij had foto’s van mij gezien en zei: ‘Waarom ga jij niet verder in de fotografie. Jij hebt het echt in je’. Ik twijfelde aan mezelf en zei dat er al genoeg fotografen waren!´ Toch stimuleert het Ruurd in 2012 professioneel met fotografie bezig te gaan en volgt hij zijn hart. Dit keer met een digitale camera. ADA-fotografie is het resultaat. ADA staat voor ´Anders dan Anderen´. ‘Het is niet alleen de foto die anders is maar ook mijn benaderingswijze. Ik maak echt contact, neem de tijd, gebruik humor en maak mensen aan het lachen in een ontspannen sfeer. De klik met de mens is belangrijker dan de klik van de camera.’

ADA-fotografie fotografeert mens en dier, van jong tot oud. ´Ik ben voornamelijk mensen-fotograaf en fotografeer van wieg tot graf. Ouderen en uitvaart hebben mijn interesse. Ook voor zakelijke portretten kun je bij ADA-fotografie terecht. Een foto moet iets uitstralen, er moet expressie inzitten. Daar ga ik naar op zoek.´ Zijn foto’s geven dikwijls een WAUW effect. ´ Anderen blij maken is waar ik het voor doe, dan geniet ik. Elke keer is het een uitdaging om plezier te hebben, het anderen naar de zin te maken en een goede foto te schieten op het juiste moment. Men noemt mij ook wel de momentenpakker.’ Foto´s van ADA-fotografie bezorgen mensen een onvergetelijke herinnering!

Mijn wens voor 2016 is dat mensen het belang inzien van een goede foto als een tastbare, dierbare herinnering en dat men mij ziet als een fotograaf die er plezier in heeft mensen te plezieren. Ik wil met mijn foto’s laten zien dat ieder mens mooi en uniek is.

Wat betekent OC Arnhem voor jou?
Een gezellig samenzijn met ondernemers onder elkaar, in een open sfeer. Mijn bezoek is geslaagd als ik met welgemeende interesse mensen ontmoet en spreek.

Wil je meer weten over Ruurd? Spreek hem aan tijdens Open Coffee of neem een kijkje op zijn website

© Petra Steffens

Drie redenen om naar Open Coffee Arnhem te komen

Plus een aantal voorbeelden van activiteiten die het nóg leuker te maken.

R

Gezellig

En je mag het nog werken noemen óók.

R

Gratis

Je betaalt alleen je eigen drankje(s).

R

Laagdrempelig

Geen inschrijving of lidmaatschap.

Zakelijke Speeddate

Vraag en Aanbod Corner