In de spotlights

Mario Derksen, al Open Coffee Arnhem bezoeker voordat hij medeorganisator werd én Digitale Postbode, verruilt onze Lage Landen voor de hoge bergen van Oostenrijk om er te gaan wonen én werken. Wie is toch die Mario? Nieuwsbrieven versturen, websites bouwen, hosting en IT beheer zijn enkele van de stokpaardjes van zijn onderneming Mailhouserock . ‘Ik ben emailmarketeer en communiceer voornamelijk via de mail met mijn klanten. Mijn Nederlandse klanten kan ik prima op afstand blijven bedienen.’ Open Coffee Arnhem stelt hem enkele vragen:

Waarom emigreren naar Oostenrijk?
Vanaf onze prille jeugd komen zowel mijn vrouw als ik veel in Oostenrijk. Ons hart hebben we allebei al vroeg verpand aan dit land. Sinds wij elkaar kennen reizen we zomers en s’ winters naar Oostenrijk. Elk jaar, een paar weken na onze terugkomst, vroeg mijn vrouw mij: ‘ Zullen we naar Oostenrijk emigreren?’ en steevast antwoordde ik: ‘ Is goed, regel het maar.’ In 2013 veranderde dat. Onze zoektocht naar een huis in Arnhem of omgeving leverde ons niet het huis waar we van droomden. Na weer een zomervakantie in Oostenrijk antwoordde ik: Is goed, ik ga dat regelen!’ , op haar vraag over emigreren naar Oostenrijk. Ik realiseerde me: ‘Het is nu of niet’, met onze destijds vijfjarige zoon. En zo werd onze droom een serieus plan. Nu ons huis in Arnhem verkocht is wordt deze droom werkelijkheid. Na ruim 20 jaar Oostenrijk vakanties zullen wij er over een week of acht wonen, dat is een heerlijk vooruitzicht.

Waarom Oostenrijk?
Wij houden van de woningstijl in Oostenrijk, van de prachtig kleurrijke bloembakken die de huizen sieren. Torenflats tref je niet aan in de dorpen. Wij vinden Oostenrijk prachtig en veilig om te wonen, ook voor onze zoon. We zijn gek op de Oostenrijkse natuur; de bergen, de frisse lucht en de vrijheid die je daar treft. En niet te vergeten op de vriendelijkheid van de Oostenrijkers en hun heerlijke keuken. In Oostenrijk groet men elkaar altijd, Oostenrijkers zijn hele aardige mensen. En last but not least; we houden van de wintersport.

Hoe ga je jouw opgebouwde onderneming vervolgen?
Mijn bedrijf registreer ik in Oostenrijk, in Nederland schrijf ik me echt uit. De business in Oostenrijk is heel plaatsgebonden. In Oostenrijk geldt: ons kent ons. Het is voor mij belangrijk zo snel mogelijk een netwerk op te bouwen, zodat mensen mij leren kennen. Als men je eenmaal kent is het goed zaken doen in Oostenrijk. Ik zie veel behoefte aan goede websites en goede emailmarketing. Wat dat betreft kan ik daar veel brengen.

Ik ben vol vertrouwen voor onze toekomst in Oostenrijk. Mijn werk voor mijn klanten in Nederland blijf ik uitvoeren. Ik communiceer voornamelijk via de mail, in Oostenrijk wonen vormt dan geen bezwaar.

Oostenrijk in een notendop voor jou?
Natuur, genieten, rust, wintersport, bergen, vriendelijkheid, lekker eten.

Nog meer dromen?
Op termijn verhuren wij een aantal vakantie-appartementen vanuit ons huis in Oostenrijk!

Mario was voor het laatst live te bewonderen op 3 april 2015 bij Open Coffee Arnhem. Tegenwoordig woont hij dus in Oostenrijk

© Petra Steffens

Drie redenen om naar Open Coffee Arnhem te komen

Plus een aantal voorbeelden van activiteiten die het nóg leuker te maken.

R

Gezellig

En je mag het nog werken noemen óók.

R

Gratis

Je betaalt alleen je eigen drankje(s).

R

Laagdrempelig

Geen inschrijving of lidmaatschap.

Zakelijke Speeddate

Vraag en Aanbod Corner