In de spotlights

  ‘Ik voelde me ondernemer maar was het niet!’

Ginie Knipping werkte ruim 8 jaar bij haar laatste werkgever als officemanager. ‘Ik was er officemanager in de breedste zin van het woord, deed er werkelijk van alles en mocht overal over meedenken. Ik leerde veel over de bedrijfsvoering in een bedrijf en voelde me ondernemer maar was het niet.’ In deze brede functie kwam Ginie in aanraking met alle facetten van het bedrijf. ‘Ik wist zo’n beetje alles binnen het bedrijf. Toen ontstond het idee deze in te zetten om ondernemers te helpen bij de bedrijfsvoering en bij projecten.’

Toen de afwisseling in haar werkzaamheden slonk, ging Ginie op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze keek rond en sprak met mensen in haar omgeving. Dit gaf haar inzicht in haar talenten. ‘Waarom begin je niet voor jezelf?’, hoorde ze regelmatig. Dit overtuigde haar de stap te maken en haar kennis te benutten om andere ondernemers te gaan helpen in hun onderneming. ‘In oktober 2014 sprong ik in het diepe en richtte ik mijn onderneming op: Ginie Knipping Ondersteuning en Advies.

Ginie biedt ondersteuning in bedrijfsvoering en projectondersteuning, variërend van marketingondersteuning tot het bedenken van een administratiesysteem. ‘Maar ik word ook ingezet voor een brainstorm over bedrijfsplannen of voor het verkrijgen van inzicht in bepaalde bedrijfsfacetten.’ Ginie richt zich op MKB-bedrijven tot 20 personen, maar ook op ZZPers. ‘Mijn werk levert mij veel diversiteit op en dat vind ik het leukste van ondernemer zijn. Iedere klant is een uitdaging omdat ik telkens een andere ondersteuning kan bieden. Dit houdt mij scherp, ik leer er zelf ook veel van. Mijn uitganspunt in mijn werk is: Waar ligt het zwaartepunt?, Waar ligt de behoefte?’ Door bij een hulpvraag goed door te vragen krijgt ze duidelijk op tafel waarom een bedrijf of ondernemer chaos heeft of in de stress raakt. ‘Samen kijken we naar hoe het beter kan en welke ondersteuning gewenst is.’ Ginie merkt dat ondernemen leuk is maar dat iedereen wel op een punt aankomt waarop hij of zij vastloopt. ‘Die ondernemers wil ik graag helpen zodat het ondernemen leuk blijft.’

Waarom Open Coffee Arnhem
Hier ontmoet ik bekende en nieuwe gezichten. Dat vind ik prettig, het geeft mij nieuwe energie, nieuwe impulsen en nieuwe ideeën. De eerste keer dat ik ging netwerken vond ik het best een beetje eng. Op wie zal ik afstappen?, was een vraag die mij bezighield. Hier merk ik dat iedereen dat wel heeft gehad, of nog heeft. Ondernemers onderling kunnen zoveel met elkaar delen en van elkaar leren. Dat is voor mij de meerwaarde van netwerken. Open Coffee Arnhem vind ik positief omdat het laagdrempelig is.

Welke tip heb jij voor deelnemers aan Open Coffee Arnhem?
Wees jezelf, dan kom je het beste tot je recht. Laat zien wie je bent en waar je voor staat!

Hier sluit Open Coffee Arnhem zich helemaal bij aan: Laat jezelf zien en kom netwerken! Ginie Knipping ontmoet je bij Open Coffee Arnhem, elke eerste vrijdag van de maand. Of op haar site: www.ginieknipping.nl

© Petra Steffens

Drie redenen om naar Open Coffee Arnhem te komen

Plus een aantal voorbeelden van activiteiten die het nóg leuker te maken.

R

Gezellig

En je mag het nog werken noemen óók.

R

Gratis

Je betaalt alleen je eigen drankje(s).

R

Laagdrempelig

Geen inschrijving of lidmaatschap.

Zakelijke Speeddate

Vraag en Aanbod Corner